Wachten op nieuw verdeelstation bij Halsteren

31 mei 2024 Matthijs Oppenhuizen

We wachten vooral totdat het nieuwe verdeelstation bij Halsteren klaar is, zodat we dan zo snel mogelijk het zonnepark hierop kunnen aansluiten.

Wachten op nieuw verdeelstation bij Halsteren
Ten opzichte van onze nieuwsbrief van 7 december 2023 zijn er geen nieuwe ontwikkelingen. We wachten nu vooral op het nieuwe verdeelstation van netbeheerders Enexis en TenneT bij Halsteren. De huidige planning is nog steeds dat dit station eind 2027 klaar is. Zie ook de website van TenneT, klik daarvoor hier. Op dat station kunnen wij het zonnepark aansluiten.

Zo snel mogelijk na ingebruikname verdeelstation zonnepark aansluiten
Als er voldoende zicht op is wanneer het verdeelstation klaar is voor gebruik, kunnen wij wel alvast beginnen met bouwen. Zo proberen we zo snel mogelijk nadat het verdeelstation in gebruik is ons zonnepark aan te sluiten en duurzame elektriciteit te produceren. Daarvoor houden we doorlopend contact met Enexis en TenneT om zo te bepalen wanneer wij kunnen beginnen met bouwen. 

We houden u op de hoogte
Dat is op dit moment de stand van zaken. We blijven er hard aan werken om het zonnepark te kunnen bouwen. We houden u via onze nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen.