Het zonnepark

Duurzaam energiebedrijf Pure Energie is de initiatiefnemer van dit zonnepark in Nieuw-Vossemeer. Dit doen we in samenwerking met een grondeigenaar aan de Oude Dijk in Nieuw-Vossemeer. Het gaat om een stuk grond van ongeveer 51 hectare tussen de Oude Dijk en het Schelde-Rijnkanaal. Naar verwachting wekt dit zonnepark jaarlijks ongeveer 49 miljoen kilowattuur aan elektriciteit op. Dat is ongeveer een kwart van het totale elektriciteitsverbruik van alle huishoudens in de gemeente Steenbergen.

De werknaam: Zonnepark De Eendracht

Wij zoeken voor onze zonneparken altijd naar een werknaam die past bij de omgeving. Daarom ontleent het zonnepark haar werknaam aan de gekanaliseerde rivier de Eendracht: het Schelde-Rijnkanaal tussen het eiland Tholen en Noord-Brabant.

Op de plattegrond hieronder staat de locatie van het zonnepark. Het plangebied is het gele vlak op de plattegrond, ten noordwesten van het dorp Nieuw-Vossemeer (tekst loopt door onder de plattegrond).

Locatie Zonnepark De Eendracht

Veel aandacht voor landschap en natuur

In het plan besteden we veel aandacht voor landschappelijke inpassing en de toevoeging van natuurlijke elementen. Onderstaande plattegrond is het inrichtingsplan van Zonnepark De Eendracht waaruit dat duidelijk wordt. Meer over dit onderdeel van het plan leest u hier

2020 08 27 Inrichtingsplan ZP De Eendracht

Artist Impressions

Hieronder staan een aantal schetstekeningen, die laten zien hoe het zonnepark er ongeveer komt uit te zien. Het zonnepark is op deze beelden ingetekend zonder de landschappelijke inpassing